LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilernaTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Om Hänt

Varmt välkommen till Hänt.se – Sveriges mötesplats och nyhetskälla för dig som älskar nöjesvärlden och spännande nyheter. Här hittar du banbrytande nyheter, snackisar, berörande historier, exklusiva artiklar och mycket mer.

Sajten startade 2014 men det riktiga startskottet för vår digitala resa gick 2016. Då bestämde vi oss för att skapa den bästa samlingsplatsen för alla som älskar underhållningsbranschens alla sprakande personligheter. Sedan dess har vi också utökat vår bevakning och idag skriver vi alla typer av nyheter, även exempelvis om svenska politiker, sport, roliga nyheter och fascinerande livsöden.

Vi har en stor redaktion som arbetar dygnet runt med att skapa angelägen och nyfiken journalistik.

Nu så här några år efter omstarten har vi växt kraftigt och samlar nu varje vecka över en miljon unika besökare per vecka på sajten, och ännu fler i våra sociala kanaler.

I kiosker och affärer runt om i Sverige – eller i din egen brevlåda om du är prenumerant – möter du oss också med kända och folkliga print-varumärken som Hänt Extra, Hänt i Veckan och Veckans Nu. Älskar du dessutom tv-program har vi dig TV Guiden med den bästa tv-bevakningen.

Historia

I september 1964 startades Hänt i Veckan som en veckotidning som tog upp nöjesnyheter. Hänt i Veckan grundades av Aller Förlag (idag Aller Media) som fortfarande är ägare av tidningen. Tidningen har alltid fokuserat på nöjeslivet och bevakning av detta, både i text och bild.

19 år senare, 1983, lanserades Hänt Extra av Karin Lennmor som också var chefredaktör fram 1986. Hänt Extra var ursprungligen ett extranummer till tidningen, men blev allt mer sin egen tidning.

Tiden förändras och så gjorde även vårt namn. 1994 valde vi att gå ihop med tidningen Röster i radio-TV och tog det nya namnet Se&Hör. Aller media hade redan en tidning med samma namn sedan flera år i Danmark. Första chefredaktören på nya tidningen blev Sten Hedman, och på omslaget till första utgåvan var en av fotbollsspelarna från VM-laget 1994.

2014 ställde vi om igen, och nu lanserades Hänt.se! Nu återuppstod Hänt i Veckan och Hänt Extra även som tidningar, och för många av våra läsare var detta ett mycket kärt återseende. Hänt.se blev den självklara platsen för alla typer av nöjesnyheter.

2019 - vann vi det prestigefulla branschpriset ”Årets digitala tidskrift populärpress” vid en stor gala på Cirkus i Stockholm. Inför stort jubel prisades nöjesredaktionen för arbetet och juryns motivering värmde: ”En uppvisning i hur man tar en printtidning ut på nätet. Genom att våga släppa gamla sanningar och istället ta det bästa ur varumärket, kombinera det med nätets möjligheter har man skapat en produkt som näst intill kan beskrivas som beroendeframkallande. Vinnare är Hänt.”

För redaktionen och för chefredaktör Tobias Wixtröm gav priset än mer energi till att fortsätta arbetet: ”Vi storsatsar på nöjet för att vi märker att behovet av journalistiken är stort. Vi har läsare som på djupet är engagerade av ämnet. Vi är så otroligt glada över att ha vunnit det här priset, det är ett kvitto på redaktionens hårda och genuina jobb för att komma hit.”

Idag är Hänt.se större än någonsin, och vi tar upp många angelägna ämnen – både inom nöje och nyheter.

Hänt i Veckans chefredaktörer genom tiderna:

Uno Tenfält, 1964

Thomas Rosenberg 1965-1969

Thomas Rosenberg och Thor Wahlberg 1969-1970

Thor Wahlberg 1970-1973

Olle Leino 1973-1977

Leif Johansson 1977-1980

Bengt Gustavsson 1984-1992

Michael Journath 1992-1993

Lena Lindahl 1993

Sten Hedman 1993-1994

Se & Hörs chefredaktörer genom tiderna:

Sten Hedman 1994-1995

Edgar Antonsson 1995-1997

Tommy Schönstedt 1997-1998

Edgar Antonsson 1997-1998

Tua Lundström 1998-1999

Hänt Extras chefredaktörer genom tiderna:

Karin Lennmor 1983-1986

Kerstin Chrigström 1986-1988

Jan Bard, Mikael Journath, Karin Lennmor 1988

Karin Lennmor 1988-1992

Mikael Journath 1992

Jan Bard 1992-1993

Thord Sköldekrans 1993

Jan Bard 1993

Jan Bard, Thord Sköldekrans 1993-1995

Michael Journath 1995-1996

Bengt Gustavsson 1996-1999

Hänt.se:s chefredaktörer genom tiderna:

Bo Liljeberg 2014-2015

Tobias Wixtröm 2016-Hänts journalistik

Du som läser Hänt ska kunna lita på att vi är på plats vid de största nöjesevenemangen och svenska lägereldar som Melodifestivalen och Idol, men även att vi i vardagen bevakar filmpremiärer och spännande events.

Du som läser Hänt ska veta att hos oss får du den egna journalistiken och svar från artisterna, tv-personligheterna och de kända ansiktena själva.

Du som läser Hänt ska dagligen bli överraskad, bjuden på ett skratt, berörd, upprörd eller uppriktigt förvånad över något i vår journalistik som fått dig att lära dig något nytt.

Här hittar du Hänts redaktionella policy.

Våra ledord

De gemensamma nämnarna och det som identifierar Hänts nöjesjournalistik är just:

Nyfikenhet – vi vill ge svaren på just det du undrar över

Humor – vi vill bjuda på oss själva och via vår journalistik locka till skratt

Spets – vi vill att våra historier är tydliga och att vi inte duckar för det som bränner till. Läser du Hänt vill vi att du ska känna något!

Vår resa är bara i sin linda – vi vill att du också ska vara en del av den.

Häng med!

Pressetik

Hänt.se följer de pressetiska reglerna. Vi väljer bort att skriva om vissa känsliga ämnen inom nöje och kändisgenren. Det är exempelvis när det dyker upp nyheter runt skilsmässor, sjukdom och situationer där minderåriga barn är inblandade. Även i större känsliga nyhetslägen där kända personer blir offentliggjorda är vi försiktiga och omdömesgilla i våra publiceringar, mer försiktiga än exempelvis kvällspressen.

Vi ska i vår journalistisk alltid söka personerna vi skriver om. Om ett par exempelvis ska skilja sig och båda parter vill prata om det så kan vi skriva storyn. Däremot är vi väldigt restriktiva när det kommer till barn. Vi skriver aldrig artiklar där minderåriga riskerar att påverkas eller bli inblandade.

Hänt.se har också åtagit sig att följa "Spelregler för press, radio och tv", som omfattar regler för publicitet, yrkesetik och riktlinjer mot textannonsering.

Läsarpanel

Våra läsare är viktiga för oss och vi har därför även en läsarpanel. I läsarpanelen kan våra läsare dela med sig av sina tankar och åsikter om Hänt.se.

Hantering av personuppgifter

Du kan läsa om hur Hänt.se jobbar med cookies här, och du hittar Aller medias integritetspolicy här.

Sociala medier

Du hittar oss här på Hänt.se, i vår mobilapp, och på alla stora sociala medier: Facebook, Instagram, TikTok och Youtube.

Ansvariga personer

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Tobias Wixtröm, [email protected]

Redaktionen: Malin Ljung, [email protected]

Telefon: 042-444 30 13

Våra skribenter & journalister

Du kan se alla våra skribenter och journalister här.

Hänt.se är en del av Aller media.

Kontakt

Adress: Humlegårdsgatan 6, 114 46 Stockholm.

Telefon: 042-444 30 13

Vill du komma i kontakt med oss på Hänt hittar du alla våra kontaktuppgifter här.

Prenumerationsärenden:

För prenumerationsärenden: 042 444 30 00

Är du ny kund? Prenumerera på Hänt Extra, Hänt i Veckan och TV Guiden här.Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..